nlTender

MRP en de tender voor de Healthy Urban Quarter

Tegenover het Utrechtse Centraal Station plant de gemeente Utrecht een groot project vol uitdagingen en ambities als het gaat om duurzaamheid, gezondheid en innovatie: een aansprekend groen, iconisch gebouw, even zichtbaar en herkenbaar als de Dom, met de naam Healthy Urban Quarter.

nlTender » Portfolio » MRP en de tender voor de Healthy Urban Quarter

De uitdaging van de inschrijving was de veelheid aan eisen terug te brengen naar de essentie en focus aan te brengen in de complexe aanbieding. Onder leiding van een van onze merkstrategen belegden we daarom in aanwezigheid van onze senior designer, artdirector en het complete projectteam een essentiesessie.

nlTender aanbesteding MRP Healthy Urban Quarter strategiesessie

Hieruit ontstond het concept STROOM, dat aangeeft dat er een beweging ingezet wordt, een STROOM van energie die enthousiasmeert en mensen uitnodigt en meeneemt. STROOM ontlast de Utrechtse binnenstad en versterkt de verbinding met het Beurskwartier – een levendige centrumomgeving waar mensen keer op keer naar terug willen komen. Het concept vertaalden we naar een logo en titel en het design van de omslag en het binnenwerk voor het bidboek. Het format hiervan deelden we met de architect, zodat hij hierin beelden kon plaatsen en zijn verhaal kon schrijven. Vervolgens deden we de tekstredactie, maakten we illustraties en zorgden we dat het bidboek compleet opgemaakt en geproduceerd werd.