nlTender

Omvangrijke en uitdagende tender: de Zuidasdok

Zuidasdok is een omvangrijk project dat de A10 Zuid in Amsterdam deels ondergronds moet brengen en verbreden, en tegelijk als doel heeft Station Amsterdam Zuid uit te breiden en te moderniseren.

nlTender » Portfolio » Omvangrijke en uitdagende tender: de Zuidasdok

Ondanks een minimale voorbereidingstijd hebben we in een korte periode op een creatieve, efficiënte en effectieve wijze en met kritische blik op ons eigen werk een zeer grote productie geleverd. De communicatiestrategie en gedeelde boodschap van de betrokken partijen vertaalden we naar een ontwerp voor de omslagen en het binnenwerk van de bidmappen.

De kernbelofte werd direct duidelijk op de omslagen. Door vroegtijdig keuzes te maken voor de vormgeving, kregen we een beeld van de beschikbare ruimte voor tekst en illustraties. Voor de fasering en detailillustraties werkten we een basisafbeelding van het totale tracé uit in de ontwerpkleuren. Dit werkt zeer efficiënt en borgt het gebruik van één beeldtaal.

nlTender aanbesteding Zuidasdok Zuidplus bidbook

Daarnaast maakten en restyleden we illustraties en verzorgden we de totale opmaak van de omvangrijke biddocumenten. Ter ondersteuning produceerden we bovendien een video die een realistisch toekomstbeeld schept van het kerngebied, de corridor en het station als onderdeel van de omgeving. Door deze gestructureerde manier van werken vanuit duidelijke keuzes, konden we in slechts vier weken, vrijwel tot aan de inleverdatum, de complete productie realiseren.

Tot op het laatste moment had de opdrachtgever ruimte om nog wijzingen aan te brengen. De hele productie werd uitgevoerd op locatie door een team van zeven vormgevers en een projectcoördinator. Vanwege de concurrentiegevoeligheid en de grote hoeveelheden informatie die onder tijdsdruk verwerkt moesten worden, hebben we hierbij gebruik gemaakt van een eigen beveiligde en redundant uitgevoerde ICT-infrastructuur die perfect aansloot op de ICT-omgeving van de opdrachtgever.

nlTender aanbesteding Zuidasdok Zuidplus bidbook foto
nlTender aanbesteding Zuidasdok Zuidplus bidbook fasering