nlTender

nlTender » Hoe kunnen we je helpen? » Wat is een BVP-aanbesteding?

Wat is een BVP-aanbesteding?

BVP is een aanbestedingsvorm die bedacht is vanuit inkoop om meer grip te krijgen op de prijs en kwaliteit van een tender. De afkorting staat voor Best Value Procurement. Centraal staat de gedachte dat alles wat je aanbiedt zich in de praktijk moet hebben bewezen en dat je de hoogste value for money biedt. Bovendien vraagt BVP om een heel specifieke manier van indienen. Het is aan te raden om je zeker een eerste keer te laten ondersteunen door een BVP-specialist. Onze specialist loodst je soepel door de procedures heen en ondersteunt bij het op tafel krijgen van de juiste informatie. Voor je het weet heb je je eerste BVP-tender gewonnen.

Een BVP-tender vraagt om BVP-denken

Inschrijven op een BVP-tender vraagt om een andere manier van denken. Je moet hele specifieke informatie aanleveren om aan te tonen dat je meerwaarde én de hoogste value for money biedt. We beginnen daarom ieder traject met een sessie waarin we het hele team leren om te kijken door een BVP-bril.

Uiteindelijk draait het om winnen

Ook bij een BVP-traject willen we dat jij op nummer één eindigt. Daarom besteden we ook hier veel aandacht aan het bepalen van visie en onderscheidend vermogen. Samen achterhalen we waarom de uitvragende partij de opdracht aan jullie moet gunnen. Het gaat hierbij om jullie unieke ‘winkracht’: hoe verrassen jullie de klant met iets extra’s of met welke slimmigheden maken jullie het verschil? Dit doen we in een winkrachtsessie waar je ook collega’s (BVP praat over “experts”) die met het onderwerp te maken hebben kunt laten aansluiten.

Check, check, dubbel check

Om door de opdrachtgever van de tender beoordeeld te kunnen worden, moet je de inschrijving uiteraard op tijd en compleet inleveren. Wij zorgen ervoor dat je niets vergeet en je aanbieding op tijd klaar is. Bovendien zorgen we ervoor dat alles op de juiste manier is opgeschreven en voorbereid.

Wij krijgen het wel op 2 A4’tjes

BVP-teksten schrijven is een vak apart. Dit soort teksten moeten feitelijk, overtuigend en verifieerbaar zijn en bovendien passen op twee A4’tjes. Wij begrijpen als geen ander hoe dit werkt. Onze BVP-specialist helpt jullie om de juiste informatie op tafel te krijgen en zorgt ervoor dat alles binnen de toegestane lengte wordt opgeschreven.

Aan de slag

Wil je weten hoe een BVP-traject er precies uitziet? Bel ons, dan komen we bij je langs om te kijken hoe we je kunnen helpen en maken we een plan van aanpak met een prijsopgave. Pas als je blij bent met het plan én de prijs gaan we voor je aan de slag. Tot dat moment is onze dienstverlening volledig kosteloos.

Meer weten?

Lees hier meer over BVP