nlTender

nlTender » Blog » Zo schrijf je de beste inleiding voor je inschrijving op een tender

Zo schrijf je de beste inleiding voor je inschrijving op een tender

8 maart 2018

Met de inleiding van je inschrijving op een tender introduceer je jezelf en de rest van je verhaal. We raden het echter af om te beginnen met een ‘selfie’: informatie die enkel en alleen over je bedrijf gaat. Weten wat voor inleiding een opdrachtgever wél graag ziet? Lees dan verder.

Toon begrip

De beoordelaars van je inschrijving lezen soms wel tien of meer inschrijvingen op dezelfde tender. Als iedere tekst begint met informatie over een bedrijf, de geschiedenis van dat bedrijf en wat het bedrijf nu doet, is de kans groot dat je er niet snel tussenuit springt. Opdrachtgevers krijgen vooral energie van teksten die vanuit een ander perspectief geschreven zijn: dat van hun. Begin je inschrijving daarom liever met een tekst waarin je aantoont dat je de wensen, ambities en zorgen van de opdrachtgever van de aanbesteding kent, begrijpt en (zelfs) deelt.

Toon je toegevoegde waarde

Om de tender te winnen, is het vervolgens belangrijk om te laten zien hoe je de opdracht belooft uit te voeren. Hoe je de wensen waar maakt, ambities nastreeft en zorgen wegneemt. Hier blijkt direct uit op welke manier je uniek bent ten opzichte van andere inschrijvende partijen en wat je toegevoegde waarde is voor de opdrachtgever. Wat je precies gaat doen, kun je in de rest van de indiening gedetailleerd uitleggen.

Met sympathie win je vertrouwen

Natuurlijk laat je op die manier alsnog een stuk van je eigen bedrijf zien, en dat is prima. Zolang het maar geen droog verhaal is waaruit niet blijkt dat je de aanbesteder begrijpt of je in hem hebt verdiept. Door je verhaal op deze manier te beginnen laat je dat wel zien, waardoor je sympathiek overkomt en de opdrachtgever van de tender je eerder vertrouwt. Dat is natuurlijk uiteindelijk één van de belangrijkste dingen: dat hij in jou de meest betrouwbare opdrachtnemer ziet.

 

lees onze 5 schrijftips
lees over onze workshop effectief inschrijven op een tender
lees welke diensten wij aanbieden om te ondersteunen bij het inschrijven