nlTender

nlTender » Blog » 4 redenen om je inschrijving op een tender professioneel op te (laten) maken

4 redenen om je inschrijving op een tender professioneel op te (laten) maken

29 maart 2018

Een kansmakende inschrijving op een tender is overtuigend geschreven én professioneel opgemaakt. Wil je weten waarom dat laatste nou zo belangrijk is? Lees dan verder.

1. Je valt op en onderscheidt je

Een opgemaakt omslag springt direct in het oog en straalt energie uit. Zelfs als het een omslag van een digitaal document is. Wanneer jouw indiening voor een aanbesteding er anders uit ziet dan de andere, onderscheid je je direct.

2. Je boodschap wordt extra duidelijk gemaakt

Keuzes voor ontwerp en vormgeving dienen altijd gemaakt te worden vanuit de inhoud en essentie van je tekst. Kies je op basis daarvan dus voor een bepaalde stijl, een kleurenpallet, een coverafbeelding, een look en feel, dan komt je boodschap al op de omslag van je indiening voor de tender naar voren.

3. Je brengt structuur en orde aan

Door een tekst op te maken, breng je er hiërarchie en structuur in aan. Koppen en subkoppen geven aan waar in de tekst je precies bent, gemarkeerde alinea’s springen eruit met belangrijke informatie en ga zo maar door. Dit is allemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw toekomstige opdrachtgever een goede leeservaring bezorgt.

4. Je verheldert de inhoud van je inschrijving

Illustraties, stroomschema’s, tabellen, organogrammen en noem maar op maken belangrijke informatie inzichtelijk. Maar alleen als ze overzichtelijk zijn opgemaakt. Zijn ze dat niet, dan is de informatie die erin staat onduidelijk of wordt de lezer afgeleid door minder belangrijke informatie. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat vormgever deze afbeeldingen helder opgemaakt.