nlTender

MARK heeft grote plannen

Het Utrechtse Stadswaarde was tijdens het inschrijven op de tender voor dé hoogbouwkavel in Leidsche Rijn Centrum Noord een vrij nieuwe ontwikkelaar op de markt. Door de bundeling van krachten met partners als Koopmans Bouwgroep en JP van Eesteren (TBI) vormden ze KEES. Een partij met een schat aan ervaring en hart voor de stad Utrecht. En met duidelijke visie en het verlangen om een iconisch project te realiseren dat bezoekers en bewoners van Leidsche Rijn en Utrecht gastvrij uitnodigt onderdeel van het project te zijn. Met behulp van nlTender realiseerden ze de winnende inschrijving en zetten ze zichzelf direct op de kaart.

nlTender » Portfolio » MARK heeft grote plannen

Strategy to win

Na eerder contact werd nlTender benaderd en ingeschakeld. Er was al veel te doen geweest over de betreffende kavel door grootse maar niet haalbare plannen in een eerder tendertraject. Dat én de duidelijke koers van de gemeente Utrecht richting ‘Healthy Urban Living’ maakte een goede strategie des te belangrijker. Antwoorden op vragen als ‘Wat kan ik voor de aanbesteder betekenen? Hoe sluit dat aan op zijn behoeften? Hoe realiseer ik zijn doelstellingen en waarom verschil ik daarmee van concurrenten? werden door ons tijdens een essentiesessie opgehaald.

 

Spannende vertaling

Vervolgens heeft nlTender deze antwoorden vertaald naar een korte en krachtige naam en stijl voor het project: MARK. MARK staat voor de ‘landmarks’ die hier ontwikkeld worden. En ‘heel toevallig’ is het ook een Utrechtse jochie dat naar Leidsche Rijn verhuist, maar toch stiekem droomt van een groene en duurzame verticale stad met uitzicht op de Dom. Een stad van torens die in alle behoeften van bewoners voorziet. Stadswaarde is een partij die het lef had voor deze strategie te kiezen. MARK werd het boegbeeld en – met een dijk van een plan – de manier om de tendercommissie te overtuigen.

 

 

De gunfactor

MARK is een voorbeeld van een project waarbij naast de inhoudelijk juiste argumenten, ook de sympathie van de aanbesteder belangrijk was. Die gunfactor wisten wij met KEES te creëren. Hij ontstaat als naam, stijl en tekst die authenticiteit en geloofwaardigheid hebben waar men naar op zoek is.

Als je de opdrachtgever ook in het hart weet te raken, ontstaat er vertrouwen. Wij komen graag bij je langs om dit ook voor jouw tender te realiseren!